Yin Yoga

YIN YOGA

Bij de meeste vormen van yoga zijn de houdingen dynamisch – yang en vooral gericht op het verlengen, versterken en oprekken van spieren.

Yin Yoga kenmerkt zich door het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. De houdingen – asana’s worden voor langere tijd aangehouden, 3-5 minuten, waardoor je genoeg tijd hebt om met je volledige aandacht in de houding aanwezig te zijn en los te laten. In deze ontspanning bereiken we diepere lagen in het lichaam, zoals het bindweefsel, en worden mogelijke energetische blokkades opgeheven. Verder kan er een verbetering van het bloedsomloop ontstaan.

Yin Yoga is een perfecte aanvulling op dynamische sporten.

Door de rustige vorm van Yin Yoga is deze ook geschikt voor mensen die een lichamelijke beperking of fysieke klachten hebben of zij die gewoon behoefte hebben aan een rustige vorm van Yoga.

Veel asana’s worden vrijwel zittend of liggend uitgevoerd.

Gezien de huidige tijd waar in wij een veelal zittend bestaan leiden zijn Yin Yoga houdingen een perfecte compensatie en fijne lichaamsbeweging.

De houdingen richten zich in het algemeen op het bindweefsel van de heupen, het bekken en de onderrug. Yin Yoga is ook effectief gebleken bij het verminderen van bijvoorbeeld rugklachten of RSI.

Daarbij heeft Yin Yoga ook invloed op ons energetisch lichaam door de stimulatie van de lichaamsmeridianen en chakra’s hetgeen een positief effect geeft op fysieke en mentale gestel door de verhoging van weerstand en weerbaarheid.

Daarnaast zorgt yin yoga ervoor dat je mind tot rust komt en hierdoor ruimte wordt gecreëerd voor je intuïtie om zich te laten horen. Tijdens mijn lessen probeer ik je bewust te maken van de subtiele signalen die je lichaam je geeft en contact te maken met je intuïtie. Hoe stiller je wordt, hoe beter je dit kan waarnemen.